Mrt

Okulumuzda 08.03.2023 Çarşamba günü öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" başarıyla tamamlandı. Tatbikat öncesi "Afet Hazırlık Kulübü" öğrencilerimizin coğrafya öğretmenimiz İdris KAPLAN öncülüğünde yapmış oldukları risk tespit çalışmalarıyla olası bir afet durumunda riskli olan durumlar tespit edilmiş ve önlem alınmıştır. Ardından yapılan tatbikat ile binadaki öğrenciler tahliye edilmiştir. Okul bahçesinde öğrencilere olası bir deprem anında sakin kalmanın önemi ve yapılması gerekenler anlatılmıştır. Tatbikata verdikleri önemden dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür edilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

Mrt

Okulumu 9. sınıf öğrencilerine trafik kültürü ve kuralları konusunda trafik polisi eşliği ile öğrencilerimize seminer eşliğinde  bilgilendirildi. Öğrencilermizin  trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma  sistemleri  yaya geçidi, üst ve alt yaya geçidi güvenli bisiklet kullanımı, krşıdaan karşıya geçme gibi konularda bilinçlenmeleri için trafik eğitimi verilmiştir.  Okul servis araç şöförlernde trafik kültürü oluşturmak ve güvenli sürücülük farkındalığının artırılması amacıyla bilgilendirilme yapılmıştır. okul çevresinde trafikte  tehlike oluşturabilecek yerler tespit edilerek  bunların çöümü için ilgili birimlerle işbirliğine gidilmiştir.

Seminer konusunda bilgilerini öğrencilerimize aktaran trafik polisi Ahmet Bey´e şükranlarımızı sunarız.

Ock

Mardin imam hatip liseleri arası yapılan Hutbe güzel okuma yarışmasında okulumuz öğrencisi Abdülhakim AKYÜZ Birinci olmuştur. Danışman öğretmeni ve idarecimizi tebrik eder ,Bölge yarışmasında Mardin’i temsil edecek öğrencimize başarılar dileriz.

Ock

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda 3.yazar-öğrenci buluşması gerçekleşti. Midyat Eğitimciler Birliği Sendikası ve Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyon kapsamında ülkemizin değerli Tarih bilim adamlarından Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL 21 Aralık 2018 Cuma günü öğrencilerimizle buluştu.