T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / MİDYAT - Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedef LGS 2023

May

KTS kapsamında LGS'ye hazırlanan öğrencilerimizin velilerine yönelik Sınav Kaygısı ve Başetme yolları Adlı seminer verildi. "Sınav Ebeveynliği" konusunda Psikolojik Danışmanımız Bahar Akbaba velilere ayrıca bilgilendirme yaptı.

Nis

Kts kapsamında okulumuz öğrencileri Kaymakamlık mesleğini rolüne girerek mesleğin avantaj ve dezavantajını öğrendi. Öğrencilerimiz merak ettiği soruları Sayın Kaymakamımıza sorarak bilgilendiler.

Nis

Okulumuz rehberlik servisi tarafından sınava hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimize yönelik Dikkat ve Odaklanma konulu Seminer verildi.

Şbt

Şbt

Okulumuz Akademik Takip Komisyonu üyeleri, başarıyı artırma koordinatörü ve rehberlik servisi ile okulumuz akademik başarıdan sorumlu müdür yardımcısı ve okul müdürü tarafından 7. Sınıf öğrencilerimize yönelik 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında ve bu eğitim öğretim yılında Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sunulacak hizmetler, başarı yolunda atılması gereken adımlar, geçmiş yıllarda edinilen tecrübeler ve sonuçları ile denemeler, kamplar dyklar, soru çözümleri...vb tüm çalışmalar ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün geçmişte ve bugün Hedef LGS konusunda yapmış olduğu tüm çalışmalar ve gelecekte bizden istediği bütün faaliyetler hakkında öğrencilere bilgi verilmiştir. Ayrıca kurum olarak öğrencilerimizden beklentilerimiz ve aldığımız tedbirler ve geçmiş yıllarda edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda öğrencilerimiz ile soru cevap şeklinde konferansımız yapılmıştır önümüzdeki günlerde benzer toplantının velilerimize yönelik olacağı da ifade edilmiştir.

Şbt

8.Sınıf öğrencilerimizin velileri ile gerçekleştirilen toplantıda  Psikolojik Danışman ve Rehberlik  Öğretmeni Gül Bahar AKBABA öğrencilerimzin uygulanan deneme sınavlarındaki kisel gelişimlerini velilerimizle paylaştır. Okul analiz ptogramından elde edilen verilerle öğrencimzin her deneme sınavındaki başarısı  branş branş  ele alındı.

Şbt

 LGS'ye hazırlıkların son çeyreğinde öğrencilerimizin daha verimli ders çalışmalarını sağlamak için okulumuz  Psikolojik Danışman ve  Rehberlik Öğretmeni Gül Bahar AKBABA tarafından '' Etkili Ders Çalışma Yöntemleri'' konulu seminer verildi.

Ara

KTS  Etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencilerimize yönelik Rehberlik servisimiz tarafından hazırlanan Zaman Yönetimini Etkili Kullanma konulu broşürler dağıtılıp bilgilendirme yapıldı.

Ara

MÜMKÜN... Daha geniş adıyla ;" Müfredattan marifete kültür nesli"  Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün himayesinde bu projenin koordinatörü sayın Hüseyin Akın öğrencilerimizle bir araya gelmiştir. Okulumuzun Öğrencilerine yönelik kültürel ve sanatsal anlamda katkı sunan değerli hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik motivasyon ve akademik başarılarına katkıda bulunmak ve rehberlik yapmak amacıyla geçen yıl mezun olan ve LGS'de dereceye giren öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirildi.

Ara

8. Sınıf öğrencilerimizin LGS hazırlık çalışmalarını desteklemek amacıyla  öğrencilerimize yönelik olarak moral motivasyon etkinliği gerçekleştirildi .Bu kapsamda okulumuz bahçesinde piknik yapıldıktan sonra öğretmenlerimiz gözetiminde Altunkaya Kütüphanesinde hep birlikte sinema filmi izlendi.

Kas

Ekm

Hedef LGS Liselere Hazırlık Programı kapsamında  öğrencilerimize velilerimize ve öğretmenlerimize büyük bir heyecanla tanıtıldı. Bu kapsamda her biri ayrı oturum olmak üzere Akademik Başarıdan Sorumlu müdür yardımcısı Mehmet Dursun, okul rehber öğretmeni Abdullah Turgut ve Akademik Takip Komisyonu üye öğretmenlerimizin sunumları ve çalışmalarıyla aydınlatıcı konferanslar yapıldı. 7. ve  8. sınıf  öğrencilerimize ve velilerimize yönelik yapılan çalışmalarda öğrencilerimiz için okulumuzun yapacağı tüm çalışmalar ( DYKlar, kamplar, soru çözümleri, denemeler, branş denemeleri, pansiyon durumları...) hakkında bilgi verilmiştir

Haz

Okulumuzda yıl boyunca uygulanan akademik ve sosyal faaliyetleri kapsamına alan programlar (deneme sınavları, çalışma kampları, bahar şenlikleri…) hakkında öğrenci ve velilerimiz bilgilendirildi.

Haz

Okulumuz 7. sınıftan  8. Sınıfa geçen öğrencilerin LGS hazırlığı için  ve konu eksiklerinin belirlenmesi ve giderilimesi için 03 Temmuz- 11 Ağustos tarihleri arasında yaz kampı düzenlenecektir.