Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi

BAĞLAR MAH. NAZIM HİKMET CAD. NO: 85B MİDYAT / MARDİN
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek. Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde ,insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. Kendinden ve çevresinden haberdar, geleceğe yön verebilen; kendine güvenen, kendini ve çevresini geliştirebilen; Türkçe ve yabancı dillere hakim; insana ve çevreye saygılı; vatanını ve milletini seven; manevi değerlerle donanmış; din hizmetlilerinin sunumunda bireysel yeterliliğe ve temsil kabiliyetine sahip bireyleri hayata kazandırmaktır.
Yatakhane Koğuşu :42
Öğretim Şekli :Tam Öğretim